Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN'ü Anıyoruz

23 Şubat 1968 İstanbul doğumlu hocamız Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır.

1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde ilk akademik görevine başlayan hocamız, 2003 yılı itibariyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fizik Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. kadrosunda görevine atanmış ve 2016 yılında Doçentlik ünvanını almıştır.

Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN, 2007-2009 ve 2013-2020 yılları arasında bölümümüz Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve 2016 yılından vefatına kadar ise Genel Fizik Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür.

X-ışın astrofiziği ve galaktik astronomi alanlarında akademik çalışmaları olan Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN hocamızın lisansüstü tez çalışmalarında danışmanlığını yürüttüğü 10 civarında öğrencisi bulunmaktadır.

Bölümümüzün gülen yüzü olan sevgili hocamız, 18 Nisan 2021 tarihinde Covid19 sebebiyle aramızdan ayrılmıştır.

Kendisini sevgi ve rahmetle anıyoruz…