Fen Fakültesi Fizik Bölümü

Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN Anısına ÇAAM ve Ulupınar Gözlemevi 20. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği Gerçekleştirildi

Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN anısına düzenlenen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi'nin 20. kuruluş yıldönümü etkinliği, 19 Mayıs 2022 Perşembe günü Ulupınar Gözlemevi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Pelin KANTEN, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İsmail TARHAN, Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk SOYDUGAN, merkez üyeleri, misafir öğretim üyeleri ve farklı bölümlerden çok sayıda öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlik; geçen yıl kaybettiğimiz Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN anısına anma konuşmaları ile başladı. Merkezimiz üyesi, değerli öğretim üyesi Doç. Dr. Gülnur İKİS GÜN Hocamızın eşi Ramiz Sinan GÜN'e kaybettiğimiz hocamızın katkılarının hatırası olarak bir plaket ve anı fotoğrafı sunuldu. Gözlemevinin kuruluş hikayesi, kurucu müdür emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Osman DEMİRCAN tarafından anlatıldı. Gözlemevi müdürü Prof. Dr. Faruk SOYDUGAN araştırma merkezinin güncel durumu ve çalışma konuları ile katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Naci ERKAN tarafından verilen “Yeni Dünya Arayışları” konulu seminerin ardından, bu yıl ilki düzenlenen “Gözlemsel Astronomi Uygulamalı Bahar Okulu” katılımcılarına katılım belgeleri, eğitim ve organizasyona katkı sunanlara teşekkür belgeleri takdim edildi. Yaş günü pastasının kesilmesi ve pilav ikramından sonra, Güneş teleskobu ile Güneş gözlemi gerçekleştirildi. Gözlemevinde bulunan kubbelerin ve teleskopların tanıtımları ardından, havanın kararmasıyla yapılan gökyüzü gözlemi ile etkinlik sona erdi.