Tütün ve Ürünleri Kullanımı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tütün ve Ürünleri Kullanımının Kontrolü Yönergesinin 7. maddesinin 1. bendinde "Üniversite'nin tüm binalarında (sınıflar, idari ve akademik tüm çalışma ofisleri, laboratuarlar, kütüphane, sosyal tesisler, spor salonları, konferans salonları, tüm açık ve kapalı spor tesisleri, konukevi, uygulama birimleri, yemekhaneler, ÖSEM, kafe ve kafeteryalar, tuvaletler, güvenlik külübeleri, öğretim üyesi odaları, tüm öğrenci işleri birimleri, havuz, plaj, çocuk park ve bahçeleri, her türlü bekleme oda/salonları, her türlü uygulama birim ve yerleri, Üniversite yerleşkelerinde, binalarında ve diğer tüm birimlerinde kiracı olarak bulunan kantin, kafeterya, büfe ve diğer tüm kiracıların kullandığı taşınmazlar, vs.) ve 3. bendinde "Adı geçen binaların 12'şer metre yakınında" tütünlü ürün kullanımı yasaklanmıştır.

Ayrıca yönergenin Sorumluluk başlıklı 11. maddesinde "Tüm personel, öğrenci ve ziyaretçiler yukarıda belirtilen kurallara uymakla ve daha sağlıklı çalışma zemini sağlanabilmesi için her türlü işbirliğinde bulunmakla yükümlüdürler. Bu Yönerge'de belirtilen kurallara uymayanlar, veya uygulanmasına engel olanlar mevcut yasal düzenlemelere ek olarak Üniversite kurallarını da ihlal etmiş sayılırlar. Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin bu Yönergedeki kurallara uymamaları halinde üniversite kurallarını bilerek ihlal etmiş olmaları nedeniyle haklarında Disiplin Yönetmelikleri uygulanır."

Yönetmelik hükümleri ile mevcut yasal düzenlemeler kapsamında konu ile ilgili yasal yaptırımlar uygulanacaktır.