Seminer (Prof. Dr. Osman DEMİRCAN)

Fizik Bölümü FZK-2030 kodlu Kariyer Planlama dersi kapsamında öğrencilerimizi fizik ve ilgili alanlardan mezun ve kariyerinde önemli noktalarda bulunan değerli meslektaşlarımızla buluşturuyoruz. İlk davetli konuşmacımız üniversitemize birçok emek ve katkıda bulunmuş olan sayın Prof. Dr. Osman DEMİRCAN hocamızdır. Seminer 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 9:30’da Fizik Bölümü Seminer Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Tüm Fizik Bölümü öğrencileri davetlidir.

Sayın Prof. Dr. Osman DEMİRCAN hocamız, lisans ve yüksek lisans eğitimini Ege Üniversitesi'nde tamamlayıp, doktorasını Manchester Üniversitesi'nde yapmıştır. Kariyeri boyunca birçok kitap ve bilimsel yayına imza atan hocamız sayısız lisansüstü öğrencisi yetiştirmiştir. Üniversitemiz Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi'nin (ÇAAM) kurucusu olan Osman hocamız gözlemevimize çok büyük emek ve katkılarda bulunmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde dekan ve rektör yardımcılığı görevlerini de yapmış olan hocamız üniversitemize bu anlamada önemli katkılar sağlamıştır. Hocamız 2016 yılında üniversitemizden emekli olmuş ve emekliliği sonrasında tüm bilgi birikimini genç zihinlere aktarmak ve ülkemizde astronomi ve astrofizik alanındaki ilgiyi canlı tutmak adına hala aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Fizik Bölüm Başkanlığı