Kariyer Planlama Dersi Semineri (Tülin BEDEL)

Fizik Bölümü FZK-2030 kodlu Kariyer Planlama Dersi kapsamında öğrencilerimizi fizik ve ilgili alanlardan mezun ve kariyerinde önemli noktalarda bulunan değerli meslektaşlarımızla buluşturuyoruz.

Bu haftaki davetli konuşmacımız profesyonel astronomik araştırmaları için teleskop, teleskop kontrol sistemi vb. üreticisi olan Astelco Systems Şirketi'nde görev alan sayın Tülin BEDEL olacaktır.

Seminer 29 Nisan 2022 Cuma günü Saat 10:00’da çevirimiçi olarak Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecektir.

Microsoft Teams Katılım kodu : c2krl8g

Tüm Fizik Bölümü öğrencileri davetlidir.

Sayın Tülin Bedel Fizik lisans ve astrofizik yüksek lisans egitimini, 2003-2011 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde tamamladı. 2012 yılından bu yana Almanya‘da, Astelco Systems şirketinde bilimsel danışman olarak çalışmaktadır. Bu süre zarfında çeşitli ülkelerdeki gözlemevlerinde, teleskop kurulumlarında yer almıstır. Ayrıca 2017 yılından bu yana Astelco Systems şirketi adına Hawaii Üniversitesi bünyesinde, bilimsel araştırma için kurulmuş olan“The Solar Wind Sherpas” ekibinin bir üyesi olarak tam Güneş tutulması gözlemlerine katılmaktadır.