Fen Fakültesi Fizik Bölümü

2024-2025 GÜZ DÖNEMİ STAJ DERSiNE KAYITLANACAK ÖĞRENCiLERiN DiKKATiNE

• Bölümümüz öğrencileri Fakültemiz "Zorunlu Staj ilke ve Esasları"a tabilerdir. İlgili ilke esaslara Fakültemiz web sayfası öğrenci sekmesi altından ulaşabilirsiniz. Staj başvurusu ve süresi boyunca doldurulması gereken tüm evraklara da aynı sekme altında ekler bölümünden ulaşılabilir.

• Bölümümüz öğrencileri aşağıda listesi verilen vb. kurumlarda staj yapabilirler. Öğrenciler staj yapacakları kurum/firmaları kendileri bulmaları gerekmektedir. Öğrenciler ilgili firma/kurumlarla staj için anlaşmadan önce mutlaka o kurumda staj yapıp yapamayacaklarına dair bölüm staj komisyonundan onay almaları gerekmektedir. Çanakkale dışında bir firma ya da kurumdada staj yapılabilir. Staj süresi 20 ile 40 iş günü arasında değişebilir fakat staj günlerini ayarlarken resmi tatiller göz önüne alınmalıdır. Staj başlangıç tarihi en erken bütünlemeler bittikten 1 gün sonra, bitiş tarihi ise en geç güz dönemi başlamadan 1’gün önce olmalıdır.

• Staj yapacağınız kurumu/yeri en geç 27 Mayıs 2024 tarihine kadar belirlemeniz ve Fakülte web sayfası, öğrenci sekmesi altında yer alan staj başvuru formunu hem kendiniz hem de ilgili firmaya/kuruma imzalattıktan sonra Prof. Dr. Murat ERTÜRK ya da Doç. Dr. Filiz KAHRAMAN ALİÇAVUS'a iletmeniz gerekmektedir.

Staj Yapılabilecek Alanlar:

1. Endüstriyel üretim yapan firma ve laboratuvarlarda.

2. Kamu ve ozel sağlık kurum/kuruluşlannda saglık ve medikal fizikçi olarak.

3. Araştırma - geliştirme (ARGE) çalışması yapan laboratuvarlarda.

4. Enerji üretim tesislerinde.

5. Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmalarda.

6. İletişim ve telekomünikasyon sektöründe.

7. Tehlikeli atık yakma tesislerinde.

8. Bilgisayar ve yazılım sektöründe.

9. Üretimin optimizasyonu ve planlaması dallarında.

10. Bilişim enstitülerinde.

11. Kalite belgelendirme firmalarında (ISO, TSE...).

12. Teknokentlerdeki özel firmalarda.

13. Gözlemevlerinde.

14. Fotonik ve lazer uygulamalan üzerine.

15. Savunma sanayi firmalarında.

16. Maden firmalarında.

17. Finans kuruluşları bilgi işlem bölümlerinde.

18. Kamu ve ozel kuruluşlann bilgi işlem bölümlerinde, veya Bölüm Staj Komisyonu'nun onaylayacagı alanlarda.

Fizik Bölümü Staj Komisyonu

Prof. Dr. Sezgin AYGÜN - Prof. Dr. Murat ERTÜRK - Doç. Dr. Filiz KAHRAMAN ALİÇAVUŞ